ÉBRESZTŐ!

Az internetadó kapcsán kirobbant tiltakozás hullámai talán még idejében felébresztik az ország sorsáért, és nem csak a saját karrierjük alakulásáért aggódó, hatalmon lévő illetékeseket.

Aki látta a kedd esti tüntetés képeit, netán személyesen is részt vett azon, különösebb erőlködés nélkül is rájöhet az ott megnyilvánuló népakarat lényegére, amely egyetlen szóba összesűrítve úgy szól, hogy Ébresztő!
Ébresztő a még mindig a kétharmad mámorában fetrengő kormányzati elitnek és haszonhúzó sleppjének, ébresztő a háttérből mind gátlástalanabbul ötletelő állítólagos „okosaiknak”, a rájuk a jelek szerint valódi hozzáértésük híján kritika nélkül hallgató, vezető pozíciót szerzett egyéneknek, és ébresztő az egykori hatalmát a legutóbbi időkig átmenteni bíró kommunista elit áldozatainak, a mindenkori jobboldal elkötelezett szavazóinak is!
Ébresztő, mert minden jel szerint betelt a pohár a különben a végletekig türelmesnek látszó magyaroknál, mert ők ily alkalmakkor, amikor tudniillik minden kényelemszeretetük ellenére kirobbantják őket foteljükből, kedvenc kocsmájukból és még ki tudja honnan, nos ők ilyenkor nem szoktak szórakozni! Ők ilyenkor minimum szobrot, de inkább kormányt, netán éppen rendszert szoktak le-, avagy megdönteni, lásd 1956, 1989, de akár 2006 mintáját is.
Mert ugye tudjuk jól, hogy nem holmi havi hétszáz forintos, ráadásul minden jel szerint a busás jövedelmeket zsebre vágó szolgáltatókra kirótt adó miatt vonultak az utcára a minap tízezrek, akiknek a torkán az elmúlt években ennél sokkal, de nagyon sokkal súlyosabb dolgokat tolt le a kormányzat minden nehézség nélkül. És még csak nem is a hatalmukat a legutóbbi időkig minden nehézség nélkül átmentő, ám azt 2010-ben egyértelműen elvesztő, az egykori szocialista rendszer haszonélvezőinek bajkeverése van a háttérben. De nem ám!
Mert az okot, legyen az véresszájú, a maga személyes sérelmeit pontosan szavakba önteni sem minden esetben képes ellenzéki, netán a család-erkölcs-nemzet-haza hívószavakkal jellemezhető, konzervatívnak mondott gondolkodású személy, ha képes a dolgokat, panaszát a nevén nevezni, azt egyetlen szóba sűrítheti össze, amely szó pedig úgy hangzik: arrogancia!
Igen, a hatalmi arroganciából van elege a magyar népnek, immár egységesen minden társadalmi osztályának, világnézettől és politikai múlttól függetlenül. Abból az arroganciából, amely, hogy kézzel fogható személyes példával is éljek, jelen sorok íróját „átszervezés” címén eltávolította a kormányzat sajtóbirodalmának egyik zászlóshajójától, minden elfogadható és valóságos magyarázatot mellőzve. Magunkat csupán a sejtéseinkre hagyatva a konkrét ügyben, miszerint aki ama közösségi oldalon kormánypárti lap szerzőjeként elvi és egzisztenciális függetlenségével kérkedik, az onnan azonnali hatállyal eltávolítandó, mint súlyos veszélyforrás!
Budapest, 2014. október 29. Michnai Attila